Apple Music se udružio sa Howard Univerzitetom da predstave svoj specijalni live događaj, Rap Life, sa nastupima Nasa, Lil Babya, Rapsody i Walea. Čitav događaj je snimljen na Howard Univerzitetu i voditi će ga Ebro, Nadeska i LowKey.

“Glavni cilj Rap Life tima jeste da koristimo svoj glas i platforme u solidarnosti sa studentima, umjetnicima i aktivistima širom nacije koji su digli svoje glasove da bi svijet saznao za Black Lives Matter pokret,” rekao je Ebro. “Planiramo dovesti Rap Life Live na više HBCU kampusa jer su ove institucije oslonac crnačkog društva a Hip-Hop dolazi iz te kulture.”

Rap Life nije samo koncert, zamišljeno je da pokrene bitne teme u crnačkoj zajednici koje utiču na mlade. Događaj će također sadržavati intervjue sa studentima Howard Univerziteta poput predsjednika studentske asocijacije Rachel Howell, Miss Howard Univerziteta Taylor Davis i predsjednika 10for10 organizacije Petera Lubembela.

Kada pričamo o rasnim odnosima u SAD, Lil Baby je istakao kako je dug put pred njima.

“Osjećam da je zaista dug put pred nama… Lagao bih kada bi rekao da mislim da smo blizu. Nemojte me pogrešno shvatiti, ovo je dobar početak ali će trebati neko vrijeme da stvari počnu normalno funkcionisati,” rekao je on.

“Naš glas je naše najveće oružje,” rekao je Rapsody. “Moramo govoriti o stvarima koje želimo. Mi moramo biti promjena. Razgovarati i biti glasni da nas ljudi čuju.”

Pogledajte Apple Music specijalni live događaj Rap Life u nastavku.