Sotheby's je započeo aukciju za neke od najstarijih gralova u hip-hop kulturi. S više od 120 stavki na popisu, na aukciji je već nekoliko rijetkih predmeta dobilo visoke ponude, poput čuvene zlatne krune “King of New York” Notorious B.I.G.-a i Drake-ovih neobjavljenih Air Jordan IV.

Air Splatter Air Jordan IV trebao je izaći 1989. godine, ali nikada se nije našao na policama, iako su uzorci patika misteriozno kružili okolo. Drake je vidio priliku da vrati nazad taj model kroz svoj OVO brand još 2017. godine i težio je službenom izdanju, vraćajući hype nekada zaboravljenim patikama. Plan je propao i patika se vratila u Nikeove trezore. Ipak, neobjavljeni par ušao je na nedavnu aukciju s procjenom prodaje od 10.000 USD. Nakon intenzivnog nadmetanja, patika je na kraju donijela nevjerojatnih 32.760 USD, dvostruko  više od očekivanog iznosa.

Još jedna značajna stavka koja je upravo prodana na aukciji je Biggieova kruna ukrašena draguljem, koju je reper jednom nosio tokom svog kultnog fotografiranja “King of New York”. Potpisana kruna, napravljena od plastike, prodana je za gotovo tri puta veću cijenu od procijenjene, za oko 600.000 USD. Sedam dana prije aukcije, viša specijalistica Sothebyja Cassandra Hatton izjavila je: „Mislim da je ta kruna jedan od najprepoznatljivijih simbola hip hopa, kulture 20. vijeka. Svi širom svijeta prepoznaju ovu krunu. ” Krunu su potpisali i reper i fotograf snimanja Barron Claiborne 1997. godine, a nošena je samo tri dana prije nego što je Biggie ubijen u LA-u 9. marta 1997.