Tokom Sonyjeve prezentacije PlayStation 5, Treyarch je predstavio najavu za svoju predstojeću igru ​​Call of Duty: Black Ops Cold War. Snimak iznad prikazuje dio filma „Nigdje se ne može pobjeći“, prve misije kampanje u igri. Akcija se prvenstveno fokusira na korištenje pokrivača tame i “uvjerljivo poricanje da vode bitku koja se nikada nije dogodila.”

“Govori se da je Perzej ponovo u igri i planira napad koji ugrožava odnos snaga”, govore u službenom opisu videozapisa. “Tim Black Ops-a koji čine Frank Woods, Alex Mason i Russell Adler infiltrira se u aerodrom u Turskoj kako bi eliminisao cilj visoke vrijednosti.” Prema PlayStation Blogu, ovo je samo dio misije.

Također je najavljeno da će PlayStation 4 igrači ovog vikenda dobiti ekskluzivni alpha test za multiplayer igre Black Ops Cold War „u kompletu s više načina, mapama i pregledom sistema Create-a-Class i Scorestreak“. Multiplayer se može preuzeti 17. septembra u 8:00, s tim da alpha počinje 18. septembra u 10:00, a završava 20. septembra u 22:00.

Pogledajte video iznad i zgrabite svoj primjerak Black Ops Cold War kada stigne 13. novembra.