Brazilska fudbalska zvijezda Neymar Jr. prekinuo je svoju dugogodišnju vezu s Nikeom nakon 15 godina, najavivši prelazak u njemački atletski brend PUMA kako bi nosio kultne KING kopačke.

Napadač Paris Saint-Germaina oglasio se na Twitteru kako bi proslavio tranziciju, pokazujući svoju ljubav prema PUMA-i, kompaniji sa bogatom istorijom u fudbalskom svijetu. “Odrastao sam gledajući klipove velikih nogometnih legendi kao što su Pelé, Cruyff, Matthäus, Eusébio i Maradona”, rekao je. „To su bili KRALJEVI terena, KRALJEVI mog sporta. Želim da vratim nasleđe koje su ti sportisti stvorili na terenu. Svi su igrali u PUMA-i, a svaki od njih stvorio je svoju čaroliju u The KING-u. Svaki put kad vežem kopačke, svoje KING kopačke, učinit ću sve da ostvarim svoje snove u čast svog imena i reputacije i imena svih velikana koji su prije mene nosili KING. Ovo će biti moja PUMA istorija. KRALJ se vratio!”
Izvršni direktor brenda Bjørn Gulden također je komentirao vijest u izjavi: „Pridruživanje Neymar Jr. našoj PUMA porodici je fantastično. Jedan je od najboljih svjetskih igrača i izuzetno utjecajan na svjetsku nogometnu i omladinsku kulturu. Jako smo uzbuđeni i radujemo se saradnji s njim i na terenu i van njega.”Za zainteresovane prvi dio kolekcije Neymara x PUMA su sada dostupni za prednarudžbu na web stranici brenda.