U posljednje dvije decenije, samo što smo navikli na najluđa izdanja na crvenom tepihu poznati su počeli da idu malo dosadnijom linijom pa je malo šta posebno odvlačilo pažnju na ovim ceremonijama – bar pozitivno. Pored svih dodjela nagrada uvijek je MTV Music Awards bila ona na kojoj smo okretali glavu i lijevo i desno dok su poznati pristizali na event.

Među svim trendovima jedan je dugo zauzimao bitno mjesto na njihovoj listi za posebne događaje a to je ni manje ni više nego – neon. Ne moramo se brinuti, jer se ovaj trend na posljednjoj dodjeli MTV nagrada prije nekoliko noći vratio na velika vrata.

Tako smo imali priliku vidjeti Lady Gagu u full zelenom i kompletno ljubičastvom outfitu ali ne treba zaboraviti da joj se posljednji album zove Chromatica. Machine Gun Kelly se pojavio u električno pink Berluti odijelu a Nicole Richie u zelenom izdanju. Maluma se nije šalio u zelenom Balmain odijelu i bijelim patikama a Keke Palmer nas je počastila limun-žutim jednodijelnim kostimom sa make-up neon detaljima koji su dodatno isticali outfit.