Kanye West, koji već duže vrijeme radi na brendu patika YeezY u kolaboraciji sa Adidasom neočekivano je na svom Twitter nalogu podijelio fotografije novog ISPA Zoom Road Warrior upravo njihovog glavnog konkurenta – Nike.

U Tweetu nakon ovoga podijelio je istu fotografiju patika sa opisom koji glasi “Ove patike me vraćaju u djetinjstvo… Odrastanje na Anime… Trebam par za sebe…”

Reper i Nike imaju komplikovanu historiju koja je počela kolaboracijom koja je tada pomjerala granice a završila neslavnim raskidom ugovora u 2014. 2016. godine Kanye se u pjesmi “Facts” hvalio kako je YeezY preskocio Jumpan a kada je prvi put izvodio tu stvar na Yeezy 3 modnom showu započeo je skandiranje “Fu*k Nike”. Sada vam je vjerovatno još jasnije zašto je ovaj Westow Tweet podrške tako neočekivan.

Patike koje su privukle Kanyeovu pažnju su dio Nikeove nove ISPA kolekcije (Improvise. Scavenge. Protect. Adapt.) 2018. tokom intervjua Kanye je opisao svoj raskid sa Nikeom kao “srceparajući”. “Volim Nike,” rekao je. “Volio sam Nike. Moram staviti u prošlo vrijeme zbog dioničara.”

Nakon njegove kandidature za predsjednika SAD sve je moguće. Da li je ovo samo jedan momenat ili uvod u nešto više ostaje nam da tek saznamo.