Joe Budden je jasno stavio do znanja da ga uopšte ne zanima intervju sa 6ix9ineom.

U novoj epizodi The Joe Budden Podcasta s Roryjem i Malom, Budden je rekao da mu je nedavno pružena prilika da sjedne sa kontroverznim reperom ali je odbio. Dodao je da mu nije stalo razgovarati sa 69, čak i da je to “najveći intervju u njegovoj karijeri”.

Budden je rekao da je pitao nekoga iz Tekašijevog tima zašto reper ne sjedi sa svojim najboljim prijateljem DJ Akademiksom. Rečeno mu je, “To ne bi ostvarilo isti efekat kao kada bi sjeo sa vama.”

Budden je tada otkrio da je 6ix9ineov tim nudio istu priliku Gillie Da Kid: “Sad mi je to kristalno jasno, također i Gillie”, rekao je. “Ovdje se ne traži prilika da se nešto iznese. Traži se da se to izloži pored nekoga tko je oficijalan i cijenjen. Traži se prilika da se govori pored nekoga ko se nikada nije našao u istom košu kao on. To se zove traženje supotpisa. Wow, ovaj mali manipulativni gad. Sa njim je uvijek sve manipulacija. ”

Budden je došao do zaključka da 6ix9ine želi “manipulirati” cijelom rap industrijom, ali također zna da zasigurno želi izbjeći tu “gadnu energiju”.

“I evo nas ovdje”, dodao je. „Izlaze je*ene Billboard projekcije. Durk na kraju pomjera datum svog albuma jer niko ne želi poveznicu s tim neredom. Projekcije su mnogo manje od onoga što bi trebalo da ima umjetnik koji putuje s 9, 10 zaštitara gdje god da ide. Vidite, to je dio priče koji javnost zapravo ne dešifrira.”