Ako na kratko ignorišemo sve što se dešava u svijetu u ovom momentu, 2020 je itekako dobra godina za modne i umjetničke kolaboracije. Do sada smo vidjeli projekte poput Dior x Air Jordan, Jaden Smith x New Balance, Mercedes-Benz x Virgil Abloh, Travis Scott x Supreme itd.

Također smo ranije ove godine imali priliku vidjeti kolaboraciju Adidas x Prada kada su uzeli kultni model Stan Smith i dali mu dupli branding nakon 40 godine postojanja.

Sada, Adidas i Prada opet imaju nešto u planu ali ovog puta Superstar dobija novi izgled. Ovih dana se našao u prodaji ovaj svima dobro poznati model sa novim detaljima.

Izrađene od super rastezljive kože od punog zrna u radionicama u Marche regiji Adidas x Prada Superstar je kolaboracija kao nijedna do sada koje većinom završe u dvostrukom brandiranju, logotipima i monogramima. Umjesto toga, slično Stan Smith modelu, dizajn OG patika iz 1969. godine odlikuje se jednostavnim toplotno utisnutim Prada logotipom u tri boje koje veoma lako padaju vizualno: jednobojna crna, crna i bijela, hrom srebrna i bijela.

U drugu ruku, kao većina kolaboracija i ova će veoma brzo da se rasproda ali nema straha jer Prada i Adidas rade na America's Cup kolekciji koju planiraju predstaviti javnosti kasnije ove godine.