Starz i 50 Cent se ponovo udružuju na scenarijima za nekoliko novih serija.

Jedna od njih već je dobila radni naslov Moment in Time: Massacre. To je opisano kao “sezonska” antologija koja će prikazati stvarne hip-hop trenutke u kombinaciji sa senzacionalnim, a ponekad i kriminalnim događajima iza kulisa.

Prva sezona bit će o beefu između 50Centa i The Gamea, što je dovelo do zavjere o ubistvu zbog koga je Jimmy Henchman dospio u zatvor sa doživotnom kaznom.

Seriju će napisati Abdul Williams, čija biografija uključuje prethodno iskustvo prilagođavanja muzičkih priča za male ekrane kroz BET-ove priče o Bobiju Braunu. Williams će takođe izvršiti i produkciju.

Što se tiče ostalih serija na kojima rade tek trebaju dobiti radne naslove. Saznajemo da se u jednoj radi o drami zasnovanoj na stvarnom životu sportske agentice Nicole Lynn, koja je predstavljala igrače NFL-a (uključujući Top 10 uzastopno nekoliko godina) i muzičke zvijezde. Takođe je dobila certifikat za NBA ranije 2020. godine.

Kako The Wrap piše, serija će pratiti “uspon odlučne mlade Afroamerikanke dok se probija i penje na vrh takmičarskog i muškog svijeta kojim dominiraju sportski agenti. Inspirisana Lynn je postala prva crnkinja koja je predstavljala top 3 NFL drafta. “